Categoriearchief: Zoekmachines

Bedrijfsadres op Google tonen

Bedrijfsadres op Google

Het adres van jouw bedrijf laten verschijnen in de zoekresultaten van Google is een must. Maar daarnaast zijn er nog tal van redenen om je bedrijfsadres op Google toe te voegen.

Google Maps

Het gebruik van Google Maps is wijdverspreid. De website is al jaren de de facto standaard, maar ook de mobiele applicatie is immens populair. Door uw bedrijfsadres op Google toe te voegen verschijnt het meteen ook op elke relevante kaart.

Mobiele zoekopdrachten

Mobiele gebruikers krijgen meteen uw contactgegevens te zien en navigeren dus meteen naar u met één simpele klik. Hetzelfde geldt voor uw telefoonnummer: ook daar is de drempel zo laag mogelijk.

Google+

Wanneer u uw bedrijfsadres op Google toevoegt, krijgt u er meteen een Google+ pagina bij. Dat is een extra mogelijkheid om terug te koppelen naar uw eigen website en uw klanten aan u te koppelen via de +1 knop.

Uw bedrijfsadres op Google

Zet dus nu uw bedrijfsadres op Google.

Zoekwoorden analyse voor specifieke intenties

Zoekwoorden analyse is vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van je advertentiecampagne op zoekmachines.

Google AdWords biedt hiervoor o.a. hun handige keywords tool. Hiermee zoek je eenvoudig keywords die gerelateerd zijn aan je onderwerp. En dat voor bepaalde gebieden of talen. Daarnaast inspireren ze ook met bijkomende ideeën.

Maar je wil verder gaan dan dat met je zoekwoorden analyse.

Intenties vinden tijdens zoekwoorden analyse

Je wil zoekers bereiken met een specifieke intentie die past bij je advertentiecampagne. Zoekopdrachten op zoekmachines hebben een intentie, maar het is niet eenvoudig deze te achterhalen.

Je plaatst je in de positie van de zoeker en probeert je in te beelden waar je doelpubliek naar zoekt. Dikwijls is dit onbegonnen werk.

Wat kan helpen is de sites waar deze intenties naar leiden op te lijsten. Dat kan relatief eenvoudig. En je denkt er misschien niet onmiddellijk aan, maar er wordt verrassend veel naar web-adressen gezocht op zoekmachines. Wanneer je van deze adressen zoekwoorden maakt, verschijnen je advertenties wanneer iemand “zoekt” naar een bepaalde website (in tegenstelling tot deze gewoon in te geven in de adresbalk van de browser).

Je kan dit “vreemde” zoekgedrag dus uitbuiten in jouw voordeel. Als bonus zijn deze zoekwoorden dikwijls relatief goedkoop.

Op Microsoft Bing adverteren

Op Bing adverteren is gezien de lage populariteit vanzelfsprekend minder belangrijk dan andere advertentiekanalen.

Onderschat Bing langs de andere kant niet: in enkele maanden stolen ze in 2012 toch 5% marktaandeel van Google. Alle kanalen die onder Bing vallen samen bereiken zo’n 30% van alle zoekopdrachten. Dit is goed voor zo’n 6 miljard zoekopdrachten per maand.

Bing Ads is het vertrekpunt. Hier configureer je je advertenties, stel je zoekwoorden in en beheer je je campagnes.

Door de lagere concurrentie zijn de kosten om op Bing te adverteren een stuk lager dan concurrerende advertentienetwerken zoals Google AdWords. Bijgevolg is het spreekwoord “baat het niet, dan schaadt het niet” zeker van toepassing. Elke relevante klik is zijn kost ook hier meer dan waard.

Ook op Yahoo

Naast Bing kunnen je advertenties ook getoond worden op die andere, nog steeds zeer populaire, zoekmachine: Yahoo. Zeker sinds de komst van het nieuwe management eind 2012 mag hier weer meer van verwacht worden.

Met Google AdWords gegevens op Bing adverteren

Bing biedt overigens een handige feature: je kan eenvoudig AdWords gegevens importeren om zo je inspanningen beperkt te houden en dubbel werk te vermijden.

Hoe verdien je aan een website

Net zoals je advertentieruimte koopt op advertentienetwerken (Google AdWords, Facebook, Daisycon,…), kan je zelf ook advertentieruimte verkopen op je website.

Google AdSense is één van de meest interessante opties. In 2011 betaalde Google zo maar liefst 6,5 miljard dollar (4,9 miljard euro) uit aan AdSense gebruikers.

Een bijkomend voordeel: je leert op deze manier het medium beter kennen en ervaart op de eerste rij waarop je met, in dit geval, Google AdWords via de andere zijde adverteert.

In WordPress is het kinderspel om een AdSense advertentieblok in te voegen.
In het zijmenu kan je dat bijvoorbeeld eenvoudig via “Appearance” -> “Widgets”. Voeg een nieuwe “Text” widget toe door het te slepen naar de gewenste plaats in het zijmenu aan de rechterkant. De titel kies je zelf (bijvoorbeeld Advertentie) en de inhoud is de code die je in de AdSense beheersinterface te zien krijgt.

Eenvoudiger kan niet.

Aanrader: verdien meer dan met je huidige job via je website (hoge feedbackscore op Amazon UK).